Byt

Malý byt zariadený vo veľkom

Pri kúpe bytu určite rozhoduje aj jeho veľkosť, ako jedno z hlavných kritérií nákupnosti. Tie väčšie byty nám ponúkajú mnoho priestranstva pre naše vyšantenie pri ladení nábytku a nemusíme sa tak báť zapratania miestností, ktoré pôsobí tak strašne utláčane.
Ale aj tí, čo sa rozhodnú pre menšiu rozlohu plochy svojho bytu sa nemusia obávať. Prinášame pár rád, ako efektívne a pomocou očných klamov zväčšiť priestor a preplniť ho svetlom tak, aby nič nechýbalo a nemuseli ste vyhadzovať gauče von oknom.malá spálňa.jpg
V prvom rade treba vymaľovať steny a tu musíme myslieť na svetlé farby. Tie rozširujú dojem veľkosti. Ako druhé v poradí ide o to, dostať do izby svetlo. Treba sa vyhnúť masívnym a ťažkým závesom. Veľké okná od vrchu po spodok sú skvelé, ale nie vždy možné na zrealizovanie. V takom prípade sa odporúča zakvačiť k menšiemu oknu ľahké a vzdušné, dlhé závesy od stropu po zem aby opticky predlžili okno. Taktiež vyberajte zo svetlých, bielych a sivých farieb. Ak bažíte po farebnosti určite ju použite na detaily a drobné vzory sú tiež vítané. Maličkosti, ktoré na seba pútajú svojou efektívnosťou dodávajú svetlým tónom pocit domova a luxusu zároveň. A keď sme pri vzoroch treba spomenúť, že tie menších rozmerov spôsobujú tiež pocit toho, že všetko okolo je veľké. Netreba sa báť využitia rohov a každé kútu. jedálni stôl.jpgPráve to vám zaistí, že Váš domov bude pôsobiť využite a efektívne. Do okien sa dajú vložiť skladacie stoly, skrine sa dajú ukladať od stropu a mnoho iných dizajnérskych kúskov, ktoré dokonale zapadnú na svoje miesto dodajú dojem precíznosti a malý priestor sa zmení na dokonale vyváženú harmóniu. V dnešnej dobe je trendy mať doma masív. Ale pre nadšencov úzkych priestorov sa to prísne zakazuje. Treba vyhľadať tenké, jednoduché materiály a siahnuť po konštrukciách a lesklých povrchov odrážajúcich svetlo z okien.  V neposlednom rade je otvorenie priestoru vybitým priečok jasné snáď každému. Ak máte túto možnosť neváhajte ani sekundu a pustite sa do búrania. Takýto priestor je dokonalý pre každodenné činnosti.
Existuje ešte mnoho rád, ale ak dodržíte tieto vyhrali ste to. A žiadny klaustrofóbia-n neodmietne vaše pozvanie na večeru.

Mohlo by se vám také líbit...